Betonnen kelders

Een waterdichte kelder is mogelijk bij elke woning en op elke ondergrond. Het belangrijkste is dat je tijdig advies vraagt zodat je weet welke maatregelen je moet treffen.

Een kelder geeft uw woning niet alleen een ongeziene stabiliteit. Je krijgt ook extra ruimte zonder dat je daarvoor meer grondoppervlakte voor moet aanspreken. Een ruime waterdichte kelder verhoogt dan ook de verkoopwaarde van uw woning.

Een veel gebruikte bouwmethode voor kelders is een ter plaatste gestorte betonnen kelder. Hiervoor wordt een speciaal bekistingssysteem gebruikt waartussen beton wordt gegoten. Dit is een snelle bouwwijze en geeft weinig kans op lekken. Nog een voordeel is dat je perfect gladde wanden hebt in een betonnen kelder. Er kunnen volwaardige woonfuncties in onder gebracht worden zoals bvb een speel- of hobbyruimte, een saunaruimte of een koele berging.

Wil je de kelder later als leefruimte gebruiken, dan is het aan te raden deze langs de buitenzijde te isoleren. De kelder wordt dan voorzien van een isolatieschil die ook nog eens extra beschermt tegen vocht.

 

Vrijblijvend een offerte aanvragen?